Krachttraining

Bij ons kun je terecht voor krachttraining met toestellen en met losse materialen als dumbells, stangen, plates, kettlebells enzovoorts.

Krachttraining kan ingezet worden voor verschillende doelen. Ook voor doelen die je soms misschien niet verwacht, bijvoorbeeld afvallen! Zie je lichaam als een soort fabriek. Wat je eet is de energie voor de fabriek. Wanneer je meer eet dan dat je verbruikt, kom je aan. Wanneer je meer verbruikt dan dat je eet, val je af. Door krachttraining te doen, krijg je meer spiermassa en is je lichaam in rust al meer energie nodig om te kunnen functioneren. Zo val je in rust dus al af wanneer je hetzelfde blijft eten. Dit maakt dat het netto rendement bij afvallen groter is bij krachttraining dan bij cardio training.

Krachttraining kan ook worden ingezet om prestaties bij andere sporten te verbeteren, om spiermassa op te bouwen, om je mobiliteit te vergroten en om je algemene fitheid te verbeteren.

Bij Fitcenter werken we met persoonlijke schema’s, die we het liefst elke keer dat je wisselt van schema aan je uitleggen. Schema’s en trainingsresultaten kun je digitaal bijhouden in onze app. Schema’s op papier behoren ook nog gewoon tot de mogelijkheden.

Cardio Training

Cardio is een trainingsvorm waarbij je een (deel) van je lichaam traint en dan voornamelijk het cardiovasculaire systeem (hart- en vaatselsel) door middel van (intensieve) beweging of sport.

Cardio training kan bij Fitcenter op de loopbanden, fietsen, Arc-trainers, roeiapparaten of op de crosstrainer.

Onze trainers helpen je graag bij het maken van een persoonlijk trainingsplan. Even kwijt wat hoe een toestel ook al weer werkte? Ook dan helpen ze je graag!

Class Features